LoginOnline

Vi har 9 besökare online
Freecycle Göteborg

Freecycle® Göteborg ett ideellt nätverk som är öppet för alla som vill "återvinna" det där speciella föremålet i stället för att kasta bort det. Det kan vara en stol, ett piano eller en gammal dörr. Har du sådana saker är det är fritt fram att erbjuda det via Freecycle Göteborgs annonsplats. Det finns även möjlighet att annonsera efter saker som du söker, allt för att maximera möjligheten att sakerna återvinns istället för att hamna på tippen. Ideella organisationer är också välkomna att använda Freecycle Göteborg!

Vår huvudregel: allting på Freecycles hemsida måste vara gratis. Den här gruppen ingår i Freecycle-nätverket, en internationell organisation och rörelse med människor som vill hålla bra prylar borta från soptipparna och därigenom minska belastningen på miljön. Hitta andra grupper i Sverige eller läs mer om den internationella organisationen på freecycle.org!Sammanfattning av träffen 6/2 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Administrator   
2010-02-09 12:30

Jätte kul att så många kom till träffen! Jag träffade ganska många som var medlemmar i både facebook-gruppen och här på hemsidan. Sammanlagt tror vi att de kom ca 250-300 personer totalt under de tre timmar som träffen varade.

Det var stor mängder saker som bytte ägare men i slutändan blev det ca 10-15 papp kassar över med mestadels kläder. Dessa saker kommer att skänkas till Rosengrenska stiftelsen som ger vård till papperslösa flyktingar.

Stort tack går också till Grön Kultur Högsbo som hade gjort en supergod soppa och SDF Frölunda-Högsbo som stod för lokalerna, re-design och Pettson och Findus.

 
Nytt datum från forumleverantören PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Administrator   
2009-11-18 19:46

Efter kontakt med forumleverantören verkar det som om uppdateringen har blivit försenad. Det verkar som om det var en större förändring än vad de först trodde vilket gör att det hela blir försenat. I början av nästa vecka (48) är det senate budet vad det gäller att forumet skall komma igång igen.

 
Välkommen på Freecycleträff i samarbete med SDF Högsbo lördag 6/2! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Administrator   
2010-01-06 23:19

Lördagen den 6/2 är det dags för årets första Freecyleträff. Träffen anordnas i samarbete med SDF Högsbo i Axelhuset, Axel Dahlströms torg. Där kan du vara med på flera olika aktiviteter under dagen. Det kommer finnas bord där du kan lägga saker som du vill ge bort. Det är också möjligt att re-designa kläder, d.v.s. sy om begagnade kläder till nya skapelser. Dessutom kan du äta en god soppa till självkostnadspris.

Vad händer på en Freecycleträff?
Till en träff kan du ta med dig saker du inte längre vill ha/behöver och se om det finns någon annan som vill ha dem istället. Du kan också fynda bland andras medtagna saker. Eftersom alla kan se sakerna är det ett bra tillfälle att ta med t.ex. kläder och skor, som kan vara svåra att erbjuda på nätet. För att komma på träffen behöver du absolut inte ha med dig något att ge bort eller ta med dig något hem, det går också utmärkt att bara komma och umgås. Exempel på saker som bytt ägare på tidigare träffar är: cyklar, symaskin, glas, tvättkorg, skor, kavaj, strumpor, byxor, etc.

När: Lördagen den 6 februari kl 11-14
Var: Axelhuset (biblioteket), Axel Dahlströms torg

Här ligger lokalen:
http://tinyurl.com/axelhuset

Kommer du med spårvagn tar du linje 8, 2, 7 eller 1 till hållplatsen Axel Dahlstöms torg. Från hållplatsen är det ca 1-2 minuters promenad tvärs över torget.

Mer info:
SDF Högsbo


Vänliga hälsningar
Calle, Admin Freecycle Göteborg

 
Problem med forumet PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Administrator   
2009-11-15 23:53

Tyvärr fungerar inte forumet för tillfället. Forumleverantören jobbar med en uppdatering som troligen är klar måndag kväll. Detta innebär att allt utom forumdelen fungerar på hemsidan. Annonsdelen och internmeddelanden fungerar precis som vanligt.

//Calle

 
<< Första < Föregående 1 2 Nästa > Sista >>

Sida 2 av 2